ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mπακογιάννη: Η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων

mpakogianni-i-nd-den-pisteyei-se-mia-koinonia-epidomatoychon-2226949

«Τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Δηλαδή, χάθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017.

«Δειλά βγαίνουμε από την ύφεση της τελευταίας διετίας, όμως με επίδοση αναιμική, που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υπερβεί οριακά το 1%, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για 2,7%» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ επενδύσεις, φορολογική επανάσταση και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – και υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων, ούτε στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, η τομεάρχης της ΝΔ, είπε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πραγματικά φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις.

«Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπλοκάρονται επενδύσεις εξαιτίας της κυβερνητικής διγλωσσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι δεν αντέχει να χάσει και άλλο χρόνο. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται να πιστέψουμε στους Έλληνες επιχειρηματίες, να δώσουμε έμφαση στους μικρομεσαίους και να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα που βαλτώνουν» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

«Η ΝΔ βλέπει την Ελλάδα με αισιοδοξία, όπως αξίζει στη χώρα και στους Έλληνες» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ