Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το «μεταφορικό ισοδύναμο» στα νησιά

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για το «μεταφορικό ισοδύναμο» στα νησιά

47" χρόνος ανάγνωσης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά κατέθεσαν 18 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής των τομεάρχη τουρισμού του κόμματος Μάνο Κόνσολα.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης τις σχετικές εξαγγελίες, υποστηρίζοντας ότι «τα 50 εκατ. ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν καλύπτουν το κόστος, εκτός εάν οι πραγματικές προθέσεις της είναι η επανάληψη επιδοματικών πρακτικών για λίγους, δίκην φιλοδωρήματος με μια περιορισμένη και συμβολική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου».

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για να εισπράξει, όπως έχει προϋπολογίσει 85 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή να εμφανίζεται ως έχουσα τη δυνατότητα να διαθέσει πολλαπλάσιο ποσό, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου; Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, τότε γιατί προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που αποτελούσαν το μοναδικό αναπτυξιακό και συγκριτικό τους πλεονέκτημα;» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ.