ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Αν ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, θα ντρέπεστε

leventis-an-psifisete-ayto-to-nomoschedio-tha-ntrepeste-2227737

«Το νομοσχέδιο αυτό, αν το ψηφίσετε, θα ντρέπεστε και θα απολογείστε στα παιδιά σας επειδή το ψηφίσατε» δήλωσε ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «την ίδια στιγμή που κόβει τα πολυτεκνικά επιδόματα, υπόσχεται να τα επαναφέρει».

Παράλληλα ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε την άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ότι «η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι μέσα στο κλίμα και την πραγματικότητα» και αναρωτήθηκε: «Άρα, το 2014, όταν υποσχόταν ότι σχίζει μνημόνια, ήταν στον κόσμο του;». Χαρακτήρισε δε την παραπάνω τοποθέτηση, ως «ομολογία ειλικρίνειας» ενώ αναρωτήθηκε εάν έχει κανείς διαβάσει από την πλειοψηφία αυτό το νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Eνωσης Κεντρώων υποστήριξε, ότι ο ίδιος παλαιότερα, πίστευε ότι οι απεργίες και η ασυδοσία των συνδικάτων έκαναν ζημιά στις επιχειρήσεις, ενώ τώρα πιστεύει ότι πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, καθώς οι περισσότεροι είναι ή άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «έγκλημα κατά της εργατικής τάξης».

O κ. Λεβέντης υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει άποψη σε πολιτικά θέματα, καίτοι αναγνώρισε ότι «υπάρχουν ιεράρχες προσκείμενοι στην ακροδεξιά».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ  άσκησε σκληρή κριτική και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για την εθνική γραμμή του Βουκουρεστίου, υποστηρίζοντας ότι «το 1992 υπήρξε αδιαπραγμάτευτος πατριωτισμός».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε, ότι «εάν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, θα τα υπογράψει και αυτός όλα και επειδή έχει υποσχεθεί επενδύσεις που δεν θα μπορεί να τις φέρει, θα πέσει σε 7 μήνες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ