Διπλή επίθεση από τον Αλ. Τσίπρα σε Ν.Δ. και ΚΚΕ

Διπλή επίθεση από τον Αλ. Τσίπρα σε Ν.Δ. και ΚΚΕ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διμέτωπη επίθεση, σε Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ, και με την αναλυτική επανάληψη του αφηγήματος αφενός, περί προστασίας των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και αφετέρου, για επικείμενη οριστική και «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, «χρωμάτισε» ο πρωθυπουργός την ομιλία του χθες από του βήματος της Ολομέλειας.

«Με την ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης βρισκόμαστε πια μια ανάσα από το τέλος του προγράμματος και το οριστικό τέλος των μνημονίων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλ.Τσίπρας, ενώ για ακόμα μία φορά έκανε αναδρομή στο τι συνέβη κατά το δύσκολο έτος 2015, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στη διαρκή κριτική που δέχεται και προσωπικά, αναφορικά με τη διαφορά ανάμεσα σε όσα τότε έλεγε και σήμερα πράττει: «Πήραμε μια πολύ δύσκολη και ιστορική απόφαση το 2015. Και ειλικρινά μιλώντας χωρίς να γνωρίζουμε, χωρίς να έχουμε τη βεβαιότητα τι θα μας βγει, πήραμε την απόφαση να δώσουμε τη μάχη, να λερώσουμε τα χέρια μας αλλά να μην αποδράσουμε. Ολοι θα κριθούμε όχι με βάση τη συγκυρία, θα κριθούμε από την Ιστορία, κυρίως συναρτήσει δύο παραγόντων: των εναλλακτικών επιλογών που είχαμε στη δεδομένη στιγμή μπροστά μας και που έχουμε κάθε στιγμή μπροστά μας, αλλά και του παραγόμενου αποτελέσματος που ως γνωστόν χρειάζεται χρόνο και για να παραχθεί αλλά και για να γίνει ορατό» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε ακόμα και για αναγκαστικούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Υπό αυτό το πρίσμα και δεδομένου ότι αρκετές από τις σημερινές επιλογές –όπως αυτές αποτυπώνονται και στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου– είναι επώδυνες, σημείωσε ότι τα θετικά θα έρθουν αργότερα: Οι διορθωτικές κινήσεις αναφορικά με τα πολυτεκνικά επιδόματα θα εκδηλωθούν, αφού μελετηθούν οι όποιες εναλλακτικές, τους επόμενους μήνες, ενώ μετά τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους θα δρομολογηθούν και άλλα μέτρα επούλωσης των πληγών που άνοιξε η κρίση, όπως είπε.

«Πίσω τα δύσκολα»

«Αφήνουμε πίσω μας μια περίοδο σκληρή, άδικη και πολλαπλώς επιζήμια –όχι μόνο οικονομικά– για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και για την πατρίδα μας συνολικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υποστήριξε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα υπήρχε περίπτωση να επέλθει, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει τις θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ, υποστήριξε με έμφαση, ενώ επιτέθηκε και στο ΚΚΕ, κυρίως με αφορμή τα όσα υποστηρίζει για τις απεργίες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πρόσφατη δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο γραφείο της κ. Εφης Αχτσιόγλου. «Την επόμενη φορά που στελέχη σας και σωματεία σας θα επισκεφτούν το υπουργείο Εργασίας, δεν χρειάζονται ούτε τα τηλεοπτικά συνεργεία ούτε σπασμένες τζαμαρίες. Διάλογος χρειάζεται, ενημέρωση χρειάζεται, επαγρύπνηση χρειάζεται», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή