Προαγωγές στον Αρειο Πάγο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προαγωγές οκτώ Αρεοπαγιτών και τεσσάρων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αποφάσισε χθες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε Αρεοπαγίτες προήχθησαν οι πρόεδροι Εφετών κ. Κων. Μπαλτάς, Γ. Ναυπλιώτης, Αναργ. Πλατής, Θ. Τζέμος, Χρ. Μαυρογένης, Ευρ. Αντωνίου, Χρ. Μπαβέας και Δημ. Γυφτάκης.

Σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι εισαγγελείς Εφετών κ. Στ. Βενιέρης, Ι. Γαβρίλης, Αθ. Καφίρης και Γρ. Κανιαδάκης.

Από τους νεοπροαχθέντες Αρεοπαγίτες:

– Ο κ. Κων. Μπαλτάς είχε αναλάβει ως Εφέτης – ανακριτής τη διερεύνηση του σκανδάλου Κοσκωτά, κλείνοντας το τελευταίο κεφάλαιο της διακίνησης των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην τραπεζίτη.

– Ο κ. Γ. Ναυπλιώτης ήταν ο Εφέτης – ανακριτής της υπόθεσης για την ανάθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

– Ο κ. Δημ. Γυφτάκης, πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, είχε ελεγχθεί πειθαρχικά και είχε καταδικαστεί πριν από 3 χρόνια σε προσωρινή παύση ενός μηνός για υπόθεση παραγραφής του αδικήματος εμπορίας 2 κιλών ηρωίνης.

Η υπόθεση, με κατηγορούμενο τον Κων. Τζίρη, εκκρεμούσε επί… 19 χρόνια, είχε αναβληθεί… 14 φορές και ο φερόμενος ως δράστης είχε μείνει στη φυλακή μόνον ένα χρόνο. Ο κ. Γυφτάκης, ως Εφέτης τον Ιούνιο του 1995, προήδρευε του τελευταίου δικαστηρίου ενώπιον του οποίου είχε εμφανιστεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος τότε καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη. Καθυστέρησε όμως η καθαρογραφή της καταδικαστικής απόφασης επί 8 μήνες με αποτέλεσμα να συμπληρωθεί ο χρόνος της παραγραφής και να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου. Η αποκάλυψη της παραγραφής από τον Τύπο είχε προκαλέσει σάλο στο νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας.

Οταν τα ευρώ «μεταφράζονται» εκ παραδρομής σε δραχμές, απουσία μάλιστα των αντίστοιχων δραχμικών μεγεθών, δημιουργούνται… συγχύσεις. Οπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τα τριμηνιαία μεγέθη της «Εικόνα-Ηχος», όπου εμφανίστηκαν πωλήσεις μειωμένες στα 3,23 δισ. δρχ., ενώ ήταν αυξημένα κατά 16%, όπως ενημερώνει η εταιρεία (σ.σ. η λογιστική κατάσταση δεν περιλαμβάνει τα συγκριτικά μεγέθη του 2000). Το αυτό συνέβη και με τα κέρδη, που παρουσιάστηκαν μειωμένα στα 138 εκ. δρχ., ενώ η αύξηση ήταν 140% σύμφωνα με την εταιρεία και η σχέση κυκλοφορούντος ενεργητικού προς βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώνεται σε 1,21.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή