ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Εξήρε τη στάση της Εκκλησίας ο Π. Παυλόπουλος, στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο

skopiano-exire-ti-stasi-tis-ekklisias-o-p-paylopoylos-sti-synantisi-me-ton-archiepiskopo

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει εγρήγορση για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον τόπο και για τα εθνικά θέματα, ενώ εξήρε τη στάση της εκκλησίας στα θέματα αυτά.

«Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες», ανέφερε και επισήμανε:

«Ενα τμήμα του πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού, οφείλεται στη χριστιανική διδασκαλία, που αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι επιθυμεί να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκκλησιαστική παράμετρο του Σκοπιανού.

«Μία παράμετρος είναι και η Εκκλησιαστική. Και γι΄ αυτό ήρθα να σας δω λίγο, γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα της Εκκλησιαστικής παραμέτρου και να σας ενημερώσω, τα από πλευράς Εκκλησίας, ως προς την εξέλιξη την Εκκλησιαστική. Αυτός είναι ο σκοπός μου και γι΄ αυτό ήρθα κοντά σας», ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον κ. Παυλόπουλο να απαντά:

«Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό μη το λησμονάμε αυτές τις ώρες».

«Είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου. Αλλά, όμως, πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.