ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σέβομαι την ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας

mitsotakis-sevomai-tin-eyaisthisia-tis-koinonias-sto-thema-tis-onomasias-2228933

Το ότι θα σεβαστεί την ευαισθησία των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, δεσμεύθηκε με δήλωση του ο προέδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για εντυπωσιακή συμμετοχή, η οποία αποδεικνύει πως η κοινωνία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο θέμα της ονομασίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε ως ανίκανη την κυβέρνηση να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα, υπογραμμίζοντας πως τα λίγα ακραία στοιχεία δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαικής διαμαρτυρίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:  

«Η εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτήν την ευαισθησία.

Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στροιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαικής διαμαρτυρίας. Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μία κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και με τις πράξεις και τις παρλείψεις της δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα».