Ν. Αναστασιάδης – Στ. Μαλάς για την προεδρία της Κύπρου

Ν. Αναστασιάδης – Στ. Μαλάς για την προεδρία της Κύπρου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς θα είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία στον δεύτερο γύρο των κυπριακών εκλογών. Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε προχθές, ο κ. Αναστασιάδης συγκέντρωσε το 35,5% των ψήφων, ο κ. Μαλάς το 30,2%, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ κατετάγη τρίτος με 25,7%. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων έφτασε το 71,87%, ποσοστό το οποίο διαμορφώθηκε έπειτα από τη μαζική προσέλευση των τελευταίων δύο ωρών. Ηδη, οι δύο υποψήφιοι προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ενώ το ΔΗΚΟ ήδη αντιμετωπίζει σοβαρή ενδοκομματική κρίση.

Το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του για την τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον κ. Μαλά. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, σε μια προσπάθεια να αποσείσει τις κατηγορίες του επιτελείου του κ. Αναστασιάδη περί επιστροφής σε καταστροφικές επιλογές στον τομέα της οικονομίας, αναμένεται να ανακοινώσει τις αμέσως επόμενες ώρες το πρόσωπο που προτείνει για το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δεν θα προέρχεται από το κόμμα. Θετικά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο, η τουρκοκυπριακή κοινότητα, καθώς εκτιμάται ότι στον δεύτερο γύρο έχουν περάσει υποστηρικτές της λύσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή