ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Θετική συγκυρία για μία συνολική συμφωνία με την ΠΓΔΜ

famellos-thetiki-sygkyria-gia-mia-synoliki-symfonia-me-tin-pgdm

«Η συμφωνία και η λύση θα είναι συνολική, θα περιλαμβάνει ξεκάθαρα ένα πλαίσιο ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος σχετικά με την προοπτική των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της χώρας.

«Η καλή διάθεση της ηγεσίας της γείτονος χώρας, η πίεση του διεθνούς παράγοντα, αλλά και η στιβαρή θέση της χώρας μας το τελευταίο διάστημα στον διεθνή στίβο συνηγορούν υπέρ μίας δυνατότητας επίλυσης του προβλήματος. Φαίνεται ότι υπάρχει μία δυνατότητα για μία λύση συνολική, που να επιλύει τα ζητήματα διεκδικήσεων και αλυτρωτισμού, περιμένουμε υποχωρήσεις και συμβιβασμό από τη μεριά των Σκοπίων» είπε ο κ. Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm.

«Τώρα έχουμε μία θετική συγκυρία, γιατί ο διεθνής παράγων, παρότι αναγνώρισε με το όνομα "Μακεδονία" τη γείτονα χώρα δέχεται και πιέζει στο να βρεθεί μία λύση και κατανοεί τη θέση της ελληνικής πλευράς και αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει βήματα στη διπλωματία» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ