ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη η αντιπαράθεση για το πανεπιστημιακό άσυλο

sta-ypsi-i-antiparathesi-gia-to-panepistimiako-asylo-2230731

«Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα επανέλαβε τη δέσμευσή του πως η ΝΔ θα προχωρήσει σε αλλαγή του καθεστώτος του ασύλου που διέπει τα ελληνικά τριτοβάθμια Ιδρύματα, με αφορμή τις νέες καταγγελίες για περιστατικά εδραιωμένης ανομίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει: «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου», και συνεχίζει: «Συμπεράσματα:

Πρώτον, ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.

Δεύτερον, τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει. Τρίτον, αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…».