ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για το «σκάνδαλο Καμμένου»

epistoli-mitsotaki-se-voytsi-gia-to-skandalo-kammenoy-2230974

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις την προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλουπούλου κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, κατηγορώντας την ότι «επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του

Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε – καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της – ζητήσει προηγουμένως.

Κάνει λόγο, επιπλέον, για  πρωτοφανή άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής.

«Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη.