ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΔΗΣΟ για Novartis: Όλα στο φως

ΚΙΔΗΣΟ για Novartis: Όλα στο φως

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επιθυμούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για τη διαφάνεια στον χώρο του φαρμάκου», υποστηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis.

«Για όποιον δεν πάσχει από κομματικό οπαδισμό, για όποιον δεν εξαρτά την επιβίωσή του από τη διαφθορά και τη σπατάλη του κρατικού κορβανά, για όποιον δεν καιροσκοπεί κυνικά πάνω από τα προβλήματα του ελληνικού λαού, είναι σαφής η κατεύθυνση των θετικών μεταρρυθμίσεων που μπορούν να γίνουν στη χώρα για την έξοδο από την κρίση. Τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεν είδαμε ούτε από τη ΝΔ στο παρελθόν, ούτε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα. Το αντίθετο» αναφέρει το Κίνημα.

Επίσης, κάνει λόγο για συσπείρωση συμφερόντων, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έφερε, μεταξύ άλλων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το Παρατηρητήριο Τιμών για τα φάρμακα, «για να εμποδίσουν την εφαρμογή της, με δικαιολογίες που κυμαίνονταν από την απαξίωση για το τεχνικό μέρος, μέχρι το δήθεν ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό των ιατρών», όπως σημειώνει.

«Τα μέτρα εφαρμόστηκαν και απέφεραν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο μισό, από αυτό που την είχε εκτοξεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, με συγκεκριμένες αποφάσεις και καταργήσεις ρυθμίσεων, όπως της λίστας φαρμάκων», υποστηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών και τονίζει:

«Τούτων λεχθέντων, είναι αυτονόητη η στάση μας σε ό,τι αφορά τη δικογραφία που έχει συνταχθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας για τυχόν αθέμιτες πρακτικές από εταιρεία φαρμάκων – όλα στο φως. Όπως είναι αυτονόητη η έλλειψη εμπιστοσύνης πώς θα ακολουθήσουν αυτή τη γραμμή, με δίκαιους και ευπρεπείς όρους, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Μακάρι να μας διαψεύσουν. Μακάρι να μη δούμε ένα ακόμα πανηγύρι λάσπης χωρίς αποτέλεσμα, από αυτά που διαχρονικά έχουν απαξιώσει τα κόμματα και την πολιτική. Μακάρι η Δικαιοσύνη να διερευνήσει κάποια στιγμή και τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας, μέρος των οποίων, αφορούν τις σπατάλες στον χώρο της υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος.