ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός για Novartis: Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο

Ξανθός για Novartis: Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο

«Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ενώ υπογράμμισε ότι η Βουλή θα αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια και η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Όπως επισήμανε ο κ. Ξανθός, αυτή η υπόθεση είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας και άρχισε να διερευνάται με πρωτοβουλία της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είχαμε μία εταιρεία με προφανώς επιθετική πρακτική που παρέβαινε τους καλώς εννοούμενους κανόνες του ανταγωνισμού».

«Αυτό το σκάνδαλο φαίνεται ότι είχε "ουρές" στην Ελλάδα. Οι αμερικανικές Αρχές, λοιπόν, συνέδραμαν στη διαδικασία διερεύνησής του, αλλά το σημαντικό ήταν ότι υπήρξαν τα πολιτικά αντανακλαστικά στην Ελλάδα και ο υπουργός Δικαιοσύνης, όταν άρχισε να υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προχωρήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και των ενδεχομένων εμπλοκών παραγόντων και στελεχών, άλλων κρατικών λειτουργών, δημοσίων προσώπων κ.λπ. στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για «πάρτι στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου τα προηγούμενα 15-20 χρόνια» και σημείωσε ότι υπάρχει «ισχυρή πολιτική βούληση, για πρώτη φορά, να υπάρξει μία εξυγιαντική παρέμβαση στον χώρο της υγείας».

«Κατά την άποψή μου, όταν υπάρχει ένα σκάνδαλο υπάρχουν αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες» τόνισε και συμπλήρωσε πως «το ζητούμενο της συγκυρίας είναι να προχωρήσει η διερεύνηση με έναν τρόπο ώστε πραγματικά να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, και να δοθεί ένα μήνυμα ότι κλείνουμε με ένα θεσμικό τρόπο τις εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ