ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: «Επιδιώκουν με κάθε βρώμικο τρόπο την εξόντωσή μου»

Στουρνάρας: «Επιδιώκουν με κάθε βρώμικο τρόπο την εξόντωσή μου»

«Η προσπάθεια κάποιων να με εμπλέξουν, προσωπικά και οικογενειακά, στο σκάνδαλο Novartis, θα πέσει στο κενό», δήλωσε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. «Η πορεία μου, όπως και της συζύγου μου, είναι κρυστάλλινη και διαυγής και δεν μπορεί να σκιαστεί από τις επιθυμίες και τις σκοπιμότητες αυτών που με κάθε βρώμικο τρόπο επιδιώκουν την εξόντωσή μου», σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.

Ολα αυτά, όπως τονίζει, «έρχονται σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Προσπάθεια, που είχε μεθοδευτεί ήδη από το 2014 σε σύσκεψη στην Κυψέλη, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης χωρίς να έχει διαψευστεί». Και συνεχίζει: «Πρόκειται για πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε “ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες”, χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη “βρώμικη δουλειά” όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου». Οπως αναφέρει, «η θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών έχει φέρει απτά αποτελέσματα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αφού επί των ημερών μου στο διάστημα 2012-2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880 εκατομμύρια ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας».

«Μου προκαλεί κατάπληξη», λέει, «το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν “παρεισφρήσει” ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975».

Για τη σύζυγό του σημειώνει ότι «έχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας της είναι στη διάθεση των Αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη το πώς αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν! Εχω ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης για τις εναντίον μου αιτιάσεις», καταλήγει.