Ν. Κακλαμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση, χωρίς στοιχεία, της πολιτικής ζωής

Ν. Κακλαμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση, χωρίς στοιχεία, της πολιτικής ζωής

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ μηχανεύτηκε την ποινικοποίηση -χωρίς στοιχεία- της πολιτικής ζωής και των αντιπάλων του, με την ελπίδα μήπως και ανακάμψει δημοσκοπικά, δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξή του στην «Realnews».

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές θα τις χάσετε. Ματαιοπονείτε…», προσθέτει ο βουλευτής της ΝΔ και τονίζει: «Η λαϊκή μας βάση είναι μπετόν, το κόμμα ετοιμοπόλεμο και ενωμένο». Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. «Άπλετο φως, εδώ και τώρα, για την υπόθεση Novartis, λέγονται ‘ναι' σε όποια διαδικασία επιλέξει η κυβέρνηση, π.χ. εξεταστική ή προανακριτική». «Αναρωτιέμαι», συνεχίζει, «η κυβέρνηση θα δείξει την ίδια ευαισθησία για τη δικογραφία του κ. Καμμένου, παρά τις ηρωικές δηλώσεις του τελευταίου;».

Ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας για τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι το 2005 υπέγραψε υπουργικές αποφάσεις που μείωναν 20% τις τιμές των προμηθειών των νοσοκομείων. «Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι οι προμηθευτές μου έστειλαν λουλούδια», συμπληρώνει, για να τονίσει ότι «μέχρι το 2011, το υπουργείο Υγείας ουδεμία σχέση είχε με την τιμολόγηση των φαρμάκων, απλώς ήταν υπεύθυνο μόνο για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, μετά την τιμολόγηση στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να διχάσει τη λαϊκή μας βάση και να διασπάσει την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη φράση "δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς" τα είπε όλα…». Εκτιμά ότι το «Σκοπιανό» από μόνο του, «όχι, δεν θα οδηγήσει σε εκλογές», ότι «μπορεί, όμως να χρησιμοποιηθεί ως αιτία» και πως «όποτε και να κάνουν τις εκλογές, θα τις χάσουν».

Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης απαντά πως «η ΝΔ είναι το μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κόμμα, οποιαδήποτε προσπάθεια -από δυνάμεις εντός ή εκτός Ελλάδας- δημιουργίας "νέου" κόμματος δεξιότερα της ΝΔ, θα πέσει στο κενό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή