ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος για Novartis: Οι συκοφάντες θα πληρώσουν το τίμημα της λάσπης τους

loverdos-gia-novartis-oi-sykofantes-tha-plirosoyn-to-timima-tis-laspis-toys-2233103

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όσους προωθούν τις καταγγελίες σε βάρος του, αλλά και «πολύ σκληρή» αγωγή εναντίον μίας προστατευόμενης μάρτυρος για συκοφαντική δυσφήμιση θα καταθέσει ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «οι συκοφάντες θα πληρώσουν το τίμημα της λάσπης τους».

Ο ίδιος σημείωσε ότι γνώρισε τον αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή τυχαία, δέκα μήνες αφότου παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο Υγείας και διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι επέσπευδε πληρωμές στη Novartis, τονίζοντας ότι οι πληρωμές των ασφαλιστικών Ταμείων ουδέποτε φτάνουν στο υπουργικό γραφείο.

«Ποτέ δεν υπήρξε θέμα το οποίο να χειρίστηκα και να το χειρίστηκα υπέρ αυτής της εταιρείας», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν φτάνουν αυτά τα θέματα στον υπουργό».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τον συκοφαντεί ενώ ο ίδιος μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη, περιλαμβανομένων των σκευασμάτων της Novartis, προσθέτοντας αιχμηρά ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορούσε ότι παίζει με την υγεία του λαού. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως είναι «συμμορία με έναν αρχισυμμορίτη».

«Η Δικαιοσύνη θα βρει ποιος είναι υπεύθυνος», είπε και επεσήμανε ότι  το «καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων μπορεί να το άρει είτε η προανακριτική επιτροπή είτε ο εισαγγελέας».