ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Μπουτάρη: Να αφήσει τη διπλωματία και να ασχοληθεί με την καθαριότητα

koymoytsakos-gia-mpoytari-na-afisei-ti-diplomatia-kai-na-ascholithei-me-tin-kathariotita-2233146

«Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες» συνέστησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης περί αλλαγής των ονομάτων του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης,που προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων.

«Στις σοβαρές χώρες τη διαπραγμάτευση σε δύσκολα ζητήματα την κάνουν οι πολιτικά και θεσμικά υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι», υπογράμμισε αιχμηρά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.  Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επίσης τον δήμαρχο Θεσσαλονικής «δήθεν "προοδευτικό"», ενώ τον κάλεσε να ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως η «καθαριότητα» και η «αποκομιδή απορριμμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια.

Σε συνέχεια των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι εν λόγω τοποθετήσεις, ο ίδιος επιχείρησε σήμερα (Τρίτη 13 Φεβρουαρίου) να δώσει διευκρινίσεις σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Ενδεικτικά δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα». «Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)» και πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο μπορεί να μετονομαστεί και σε «Νίκος Γκάλης».