ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ επιμένει να καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε

ypoyrgeio-ergasias-i-nd-epimenei-na-kataggellei-toys-misthoys-poy-i-idia-dimioyrgise-2233816

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησαν τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Απαντώντας στη δήλωση του τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος υποστήριξε ότι, ύστερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην αγορά εργασίας επικρατούν, για πρώτη φορά, μισθοί «βοηθήματα» των 327 ευρώ, χαμηλότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας (360 ευρώ), το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που μειώνει σημαντικά την ανεργία και παρεμβαίνει αποφασιστικά για την αποκατάσταση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας.

Αντίθετα, όπως σημειώνει το υπουργείο, η ΝΔ έχει καταγραφεί ως το κόμμα της ανεργίας και της φτωχοποίησης των εργαζομένων και αυτό είναι γεγονός που δεν παραγράφεται.
«Το δυσάρεστο για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Βρούτση είναι ότι, όποια σύγκριση στοιχείων και αν κάνουν, καταλήγουν να εκθέτουν τους ίδιους και τις πολιτικές που άσκησαν» τονίζει το υπουργείο Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι, τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2017 επιβεβαιώνουν τη σημαντική βελτίωση στην απασχόληση, καθώς καταγράφουν αύξηση των ασφαλισμένων κατά 247.025 άτομα. «Επίσης, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι 7 στις 10 θέσεις εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης».

«Αναφορικά με τους μισθούς, επιδεικνύοντας παροιμιώδη υποκρισία, η ΝΔ επιμένει να καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε. Ήταν την περίοδο 2010-2014 που ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 320 ευρώ, το επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 100 ευρώ και η καθαρή αμοιβή για τη μερική απασχόληση έπεσε κάτω και από το επίδομα ανεργίας» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.