Δ. Χατζησωκράτης για Novartis: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σκιών»

Δ. Χατζησωκράτης για Novartis: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία σκιών»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι έκδηλος: η δημιουργία σκιών, που θα βαραίνουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ύποπτοι, που θα μένουν ύποπτοι μέχρι τις επόμενες εκλογές…» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρη Χατζησωκράτης και προσθέτει «οι εσπευσμένες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της, που ξεπερνούσαν ευθέως την… οφειλόμενη δημόσια επίδειξη τής μη γνώσης τής δικογραφίας, οι υπαινιγμοί και οι απειλές, αυτή η άγρια χαρά που αποπνέουν, δεν μπορεί να κρύψει ότι προσπαθούν να μετατρέψουν σε μηχανισμό λάσπης και εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων τους ένα υπαρκτό σκάνδαλο».

Υποστηρίζει ότι «η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής την προσεχή Τετάρτη είναι βέβαιο πως θα αναδείξει σημαντικές πλευρές μιας εξυφαινόμενης πολιτικής σκευωρίας στο πλαίσιο του πραγματικού σκανδάλου της Novartis» και σημειώνει ότι «οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα υπερψηφίσουν τη σύσταση προκαταρκτικής και δεν θα σταθούν σε διαδικαστικού χαρακτήρα λεπτομέρειες».

Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την αντίδραση της κυβέρνησης ο κ. Χατζησωκράτης τονίζει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι αναδεικνύει μια ασυγχώρητη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό απέναντι σε έναν γείτονα, που δεν έχει σταματήσει να επιβουλεύεται, έχει σταθερή επεκτατική στόχευση, μεθοδικότητα και θεσμική μνήμη και εσχάτως αναπτύσσεται ως αναθεωρητική δύναμη της ευρύτερης περιοχής» και υπογραμμίζει ότι «είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ότι η εκφρασμένη κυβερνητική βούληση για βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία έχει αφεθεί στο έλεος ενός ανεκδιήγητου και γραφικού, άρα και επικίνδυνου υπουργού Εθνικής 'Αμυνας».

Αναφερόμενος στον νέο φορέα και τη λειτουργία του στη βουλή εκτιμά ότι «θα μπερδέψει τους πολίτες εάν συνεχίσει, ιδίως μετά το συνέδριο, να υπάρχει εκτός βουλής νέος φορέας με νέο όνομα και εντός βουλής άλλη εικόνα με ξεχωριστές κοινοβουλευτικές ομάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT