ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Καμία προσαύξηση περιουσίας, δικής μου ή συνεργατών μου

Αβραμόπουλος: Καμία προσαύξηση περιουσίας, δικής μου ή συνεργατών μου

Απαντήσεις για τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την υπόθεση Novartis έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του Σκάι και η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη απόψε στις 12.30. 

Ο Αλέξης Παπαχελάς και η Σία Κοσιώνη συνομιλούν με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για όλες τις πτυχές της υπόθεσης Novartis αλλά και των υποθέσεων που ο ίδιος χειρίστηκε ως υπουργός Υγείας την περίοδο 2006 – 2009.

Ο κ. Αβραμόπουλος απαντά για τους προστατευόμενους μάρτυρες, την υπόθεση του μοριακού ελέγχου του αίματος αλλά και των εμβολίων για τον ιό Η1Ν1. Ακόμη, συζητά για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό και απαντά στο ερώτημα εάν η υπό διερεύνηση υπόθεση μπορεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή του θητεία. Επίσης, μιλά για το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης στη διάρκεια της θητείας του αλλά και για το εάν οι αποφάσεις που ελήφθησαν εκείνη την περίοδο, ήταν σε γνώση ή όχι του τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς εάν σε σχέση με την υπόθεση Novartis, υπάρχει περίπτωση να βρεθεί προσαύξηση περιουσίας για τον ίδιο και συνεργάτες του, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά. «Ξεκάθαρα λέω, ότι σε ό,τι με αφορά δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Και πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή».

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες του.

«Ας τους ψάξουν λοιπόν. Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό το απόσπασμα. Αλλά αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ' όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα δεν θα είχα συνεργάτες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για το εάν έχει μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά: «Όχι, δεν χρειάστηκε, αλλά δεν έχω καμιά δυσκολία να μιλήσω. Βέβαια αν χρειαστεί να μιλήσω δεν θα μιλήσω γι' αυτό. Γι' αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

Απαντώντας για το εάν οι πράξεις του ήταν εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει:

«Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα για αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι' αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές, όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις».

«Αυτά που λένε πολλοί ότι η Ελλάδα γίνεται "Πολωνία" εγώ δεν τα συμμερίζομαι», αναφέρει επίσης ο κ. Αβραμόπουλος και ακολούθως προσθέτει: «Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα».