Σαμαράς: Η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Σαμαράς: Η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ήλθα να απολογηθώ, ήλθα να καταγγείλω», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και ακολούθως εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους».

«Δεν είναι κυρίως ο θυμός που νιώθω, είναι η βαθιά ανησυχία για το πού οδηγείται η χώρα και ο κατήφορος αυτός να σταματήσει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι με τη σκευωρία εναντίον του και εναντίον των άλλων «εμπλεκομένων», η κυβέρνηση θέτει σε διακινδύνευση την ίδια τη Δημοκρατία. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι όταν προκύψει ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. «Κάθε επόμενη κυβέρνηση θα προσπαθεί να σπιλώνει την προηγούμενη με ψευδομάρτυρες. Αν σπιλώνουν, όμως τον πρωθυπουργό χωρίς καμία απόδειξη και με αντιφατικές μαρτυρίες, τότε πού βρισκόμαστε; Κι αν γίνεται εναντίον πολιτικών, τότε γιατί να μην γίνεται και εναντίον των πολιτών… Από τον λασποπόλεμο δεν έχουν να χάσουν τίποτε οι βρώμικοι, έχουν να χάσουν οι καθαροί… Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός από την προσωρινή διακυβέρνηση να πάρουν και την εξουσία. Έφθασαν να αμφισβητήσουν ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», είπε αναφερόμενος στον κ. Κοτζιά.

Ακολούθως επιχειρηματολόγησε ότι η πολιτική μεθόδευση, τα πολιτικά κίνητρα και η άσκηση πιέσεων σε δικαστικούς άρχισαν νωρίς. «Ανήγγειλαν την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού 11 μήνες πριν υπάρξει οποιαδήποτε μαρτυρία εναντίον μου ή εναντίον του κ. Πικραμμένου. Πού το ήξεραν Τσίπρας και Βαξεβάνης; Είχαν προφητικό χάρισμα; Το έστησαν, πρώτα έστησαν τη συκοφαντία και 11 μήνες μετά βρήκαν και τους ψευδομάρτυρες για να το δέσουν. Δεν ψάξατε τους ενόχους, επιλέξατε τους ενόχους πολύ νωρίτερα» ανέφερε.

«Ουδέποτε έχω συναντήσει τον κ. Φρουζή ιδιωτικά. Τον έχω δει μόνο θεσμικά δύο φορές δημόσια μπροστά στις κάμερες. Εσείς, κ. Τσίπρα, πόσες φορές τον έχετε δει; Δεν ντρέπεστε; Έφθασαν στο σημείο να λένε ότι το όνομά μου υπάρχει στην έρευνα του FBI, αλλά στην έρευνα του FBI δεν υπάρχει ούτε υπαινιγμός για το όνομά μου», είπε ακόμη.

Αναφέρθηκε και στον κ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας: «Εσείς και η κ. Τουλουπάκη δώσατε το όνομά μου στο FBI. Είχε το θράσος να μιλήσει για παρακράτος, ρωτήστε όμως τους δικαστικούς ποιον θεωρούν παρακράτος». Ακολούθως είπε ότι επί τρεις μήνες δεν έστειλαν τον φάκελο αμελλητί στη Βουλή και μάζευαν αστήρικτες κατηγορίες.

«Αυτά τα απίστευτα πράγματα δεν θα τα έκαναν οι δικαστικοί λειτουργοί δίχως την πίεση των πολιτικών τους προϊσταμένων», είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς. Ανέφερε επίσης στην ομιλία του: «Μιλάω για Τσίπρα και για Παπαγγελόπουλο. Μπλέξανε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη με τον πρώην πρόεδρο του Χρηματιστηρίου, καθώς επίσης και ημερομηνίες… Θέλω να θυμίσω ότι το θεσμό των προστατευομένων μαρτύρων τον θέσπισε η δική μου κυβέρνηση το 2014, ενώ τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισε». Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο για τους προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι έχουν ίδιον όφελος και εμπλοκή στην υπόθεση όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπουργών κ.κ. Παπαγγελόπουλου και Πολάκη. Αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το δικό σας φερέφωνο, η εφημερίδα του Βαξεβάνη κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με την τελευταία κατάθεση των μαρτύρων που θα δινόταν την Κυριακή το βράδυ».

Κλείνοντας ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι ζητά έλεγχο για τους τρεις εισαγγελείς που διέπραξαν σωρεία λαθών και κατάχρηση εξουσίας. Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για γκεμπελικό τέχνασμα και πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να το εξουδετερώσει είναι προσφεύγοντας εκείνος στη δικαιοσύνη.

Είπε ακόμη ότι εκείνοι που στήνουν τη σκευωρία είναι «συμμορία και συμμωρία».

Εμάς μας παραπέμπουν για παραγεγραμμένα αδικήματα, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι θα ανοίξει τους λογαριασμούς του, "δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές και ασυλίες" και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν θα ανοίξει τους δικούς του λογαριασμούς και αν θα κρυφτεί πίσω από παραγραφές και κουκούλες.

Γενίκευσε την επίθεση λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα λογοδοτήσει για τη ζημιά που έκανε στον ελληνικό λαό. Πόσο στοίχισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε, 100 δισ. ή 200 δισ. όπως λέει ο Ρέγκλινγκ; Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγοντας τα σύνορα έδωσε επιχειρήματα στον Ερντογάν και αντάμειψε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι απαξίωσε τους εκατοντάδες χιλιάδες που κατέκλυσαν τις πλατείες για το Σκοπιανό.

«Το να λογοδοτήσετε είναι θέμα προστασίας του πολιτεύματος, και θα λογοδοτήσετε δίχως στημένους ψευδομάρτυρες, θα λογοδοτήσετε και για τη σκευωρία και για τη ζημιά που κάνατε στην χώρα» είπε τελειώνοντας την ομιλία του.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή