ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Θα μιλάτε μέχρι το πρωί; Σαμαράς: Θα κατέβω όταν τελειώσω

Βούτσης: Θα μιλάτε μέχρι το πρωί; Σαμαράς: Θα κατέβω όταν τελειώσω

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχαν έναν έντονο διαπληκτισμό την ώρα της ομιλίας του τελευταίου στην συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής για τη Novartis.

Η μεγάλη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σαμαρά ανάγκασε τον κ. Βούτση να τον διακόψει και να τον ρωτήσει πόσα λεπτά χρειάζεται ακόμα για να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του. Ο κ. Σαμαράς έδειξε να ενοχλείται έντονα από την ερώτηση του κ. Βούτση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλετε έναν πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα; Θα κατέβω όταν τελειώσω.

Ωστόσο η κόντρα δεν σταμάτησε εκεί. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι κακώς τον ρώτησε ο κ. Βούτσης για τον χρόνο με τον πρόεδρο της βουλής να ζητά να το πάρει πίσω. «Δεν το παίρνω πίσω, κάκιστα ρωτήσατε», είπε ο κ. Σαμαράς.

Τότε, ο κ. Βούτσης ανέβασε τον τόνο της φωνής του και είπε χαρακτηριστικά: «Σοβαρά ; Δηλαδή μπορείτε να μιλάτε μέχρι το πρωί; Υπάρχει μια διαδικασία. Και σας παρακαλώ πολύ όχι αυταρχισμό επί της έδρας. Μιλήσετε όσο θέλετε αλλά μετά από άδεια δική μου».