Υπ. Παιδείας: Αποσύρεται διάταξη που αφορά σε αναγνώριση τίτλων σπουδών διεθνών οργανισμών

Υπ. Παιδείας: Αποσύρεται διάταξη που αφορά σε αναγνώριση τίτλων σπουδών διεθνών οργανισμών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, η διάταξη, που βρίσκεται στο άρθρο 19, παρ. 1 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, αναφέρει: «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η εν λόγω διάταξη αποσύρεται καθώς «διατυπώθηκαν διαφορετικές ερμηνείες» ενώ επιδίωξη είναι «να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση».

Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, θα κατατεθεί σχετικό ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, υπήρξε έντονη η αντίδραση του τέως υπουργού, Νίκου Φίλη, καθώς θεώρησε ότι η εν λόγω διάταξη που αποσύρεται «ανοίγει την κερκόπορτα για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα».

Πηγή: ΑΜΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή