Ολγα Κεφαλογιάννη: Υπό διωγμό οι αρχές και οι αξίες του κράτους

Ολγα Κεφαλογιάννη: Υπό διωγμό οι αρχές και οι αξίες του κράτους

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε απόψε από την Πάτρα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου της βουλευτή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, με τον τίτλο, «Η χώρα που πληγώναμε, κρίσεις μέσα στην κρίση».

Όπως είπε, «εσχάτως υπάρχει μία υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας, όμως δεν μιλάω για το σκάνδαλο Novartis, αλλά μιλάω για το άλλο σκάνδαλο, την συνομωσία για την σπίλωση του πολιτικού συστήματος της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την προσπάθεια απαξίωσης των πολιτικών, της Δικαιοσύνης και του συνόλου των θεσμών».

«Αυτή η ιστορία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «βάζει σε νέες περιπέτειες την χώρα και προσπαθεί να μας γυρίσει σε εποχές διχασμού και πόλωσης, συμπαρασύροντας μαζί της τα πάντα».

Συνεχίζοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη, είπε ότι «καθημερινά αποδεικνύεται ότι όλες οι αρχές και οι αξίες του κράτους δικαίου είναι εχθροί της κυβέρνησης και βρίσκονται υπό διωγμό», προσθέτοντας: «Η ίδια η Δικαιοσύνη, το Συμβούλιο της Επικρατείας για παράδειγμα, δια στόματος Πρωθυπουργού θεωρείται θεσμικό εμπόδιο, διότι αντιτίθεται με τις αποφάσεις του στην ανομία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο, «έχουν την κυβέρνηση, αλλά θέλουν την εξουσία μάς λένε με σοκαριστική ειλικρίνεια και έτσι στην Ελλάδα κλονίζεται για πρώτη φορά από το 1974 και μετά η έννοια του κράτους δικαίου.»

Αυτό, σύμφωνα με την Όλγα Κεφαλογιάννη, «είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και σοβαρό, είναι δηλαδή οι κρίσεις μέσα στην κρίση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βιβλίου του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, κρίσεις που διασπείρωνται παντού, γιατί η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για την οικονομική καθίζηση της χώρας και τον μαρασμό της πραγματικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή