Κοντονής για Novartis: Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση

Κοντονής για Novartis: Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών αλλά και των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis κάνει λόγο ο υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας.

«Κανείς δεν γνώριζε στοιχεία της δικογραφίας από την κυβέρνηση. Δεν ήξερα ούτε καν τι περιέχει η δικογραφία. Από δημοσιογραφικές έρευνες είχα πει τότε ότι έχω την εντύπωση ότι το σκάνδαλο Novartis θα είναι μεγαλύτερο του σκανδάλου της Siemens. Με βάση τη δημοσιογραφική έρευνα και όχι τα στοιχεία της δικογραφίας», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε ερώτηση σχετικά με το αν γνώριζαν στελέχη της κυβέρνησης ή ο ίδιος λεπτομέρειες από την δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o κ. Κοντονής υποστήριξε ότι «υπάρχει μια προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών με μηνύσεις» και πρόσθεσε ότι το ίδιο γίνεται και με τους μάρτυρες.

Στη συνέχεια, έδωσε ένα σχετικό παράδειγμα με την υπόθεση της Siemens λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούσαν να βγάλουν τρελή την γραμματέα του Χριστοφοράκου, την κ. Τσακάλου, η οποία προέβαινε σε καταθέσεις ενώπιων του ανακριτή αλλά και ενώπιων του δικαστηρίου. Αυτή τη γυναίκα, προσπάθησαν 10 χρόνια να τη βγάλουν τρελή. Πριν μερικές μέρες, κατέθεσε στο εφετείο για την υπόθεση της Siemens ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αυγερινός και είπε, θυμήθηκε μετά από δέκα χρόνια, ότι αυτά τα λεφτά πράγματι πήγαιναν στο ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα».

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο, υπάρχει μια προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων και μία προσπάθεια να τους βγάλουν τρελούς», πρόσθεσε.

«Όσοι κάνουν επιθέσεις στη δικαιοσύνη να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», είπε ακόμα ο κ. Κοντονής ο οποίος έκανε έκκληση στις δικαστικές ενώσεις για να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή