ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Εως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή για το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών

vitsas-eos-to-telos-toy-2018-tha-archisei-i-katavoli-gia-to-ypoloipo-50-ton-anadromikon-2236048

Στον τομεάρχη Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή τομεάρχη Αναστάσιο Δημοσχάκη απαντά ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή δήλωσή τους οι κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης σημείωναν: «Ο κ. Βίτσας μπορεί να μην γνωρίζει  τις υποθέσεις που αφορούν το Υπουργείο του. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εξαπατά κατ’ εξακολούθηση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Φαίνεται πως τόσο ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Β. Κικίλιας, όσο και ο αναπληρωτής του Α. Δημοσχάκης, όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά και δεν ρωτούν να μάθουν για πράγματα που υποτίθεται είναι της αρμοδιότητάς τους.
Αν λοιπόν ρωτούσαν θα μάθαιναν ότι επί ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι στρατιωτικοί υπέστησαν μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές του ύψους 38%. Ενώ από το 2015 και μετά δεν έχουν υποστεί καμία μείωση» τονίζει ο κ. Βίτσας.

«Επίσης θα μάθαιναν ότι η επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.
Να τους πληροφορήσουμε ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά στις 14/11/2014 προέβλεπε την καταβολή του πρώτου 50% των αναδρομικών και ουσιαστικά άφηνε εκτός ρύθμισης το υπόλοιπο 50%, παραπέμποντας την καταβολή του όταν… τα δημοσιονομικά της χώρας θα το επιτρέψουν» προσθέτει.

«Ομως εμείς, δεν κάνουμε πολιτική πάνω στην άγνοια και την παραπληροφόρηση των στελεχών της ΝΔ αλλά πάνω στα προβλήματα, τα οποία αυτοί δημιούργησαν, και δίνουμε λύσεις.
Καταβάλαμε λοιπόν το πρώτο 50% σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή και του υπόλοιπου 50%. Ήδη έχει οριστεί ο οδικός χάρτης» επισημαίνει ο κ. Βίτσας και καταλήγει:

«Να είναι βέβαιοι οι όψιμοι και εν πολλοίς ευκαιριακοί υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων, που αυτοί απογύμνωσαν οικονομικά, ότι η δική μας κυβέρνηση θα καταβάλει και το υπόλοιπο 50% όπως έχει δεσμευτεί. Και αυτό το ξέρουν τα στελέχη μας, επειδή γνωρίζουν καλά τις προσπάθειές που κάνουμε, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους.

Εμείς λύνουμε προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ΝΔ. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να κάνουμε μαθήματα και σεμινάρια στα στελέχη της ΝΔ, όμως έχουμε πάντα ανοιχτές τις πόρτες μας για να τους ενημερώνουμε για πράγματα που αγνοούν ως μη όφειλαν».