Διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για τον ΕΟΠΥΥ

Διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για τον ΕΟΠΥΥ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τυπικά, χωρίς άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, διαβιβάστηκε με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα στη Βουλή η δικογραφία για τυχόν διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για απιστία εις βάρος πρώην στελεχών του ΕΟΠΠΥ, του ΙΚΑ και του ΟΓΑ για την περίοδο 2012-2014.

Οι ποινικές διώξεις για τα τότε στελέχη των ελεγχόμενων οργανισμών ασκήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου. Τότε, η σχετική δικογραφία σε ό,τι αφορούσε πολιτικά πρόσωπα, που υπέγραψαν σχετικές αποφάσεις, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η διαβίβασή της στη Βουλή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο. Πάντως, εισαγγελικές πηγές επαναλάμβαναν και χθες ότι για τους τότε υπουργούς Οικονομίας, Υγείας και Εργασίας η διαβίβαση έγινε στο πλαίσιο της «αμελλητί» διαβίβασης, για τυπικούς λόγους και χωρίς κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε διάπραξη αδικημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή