Αμανατίδης: Αναμένουμε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

Αμανατίδης: Αναμένουμε την επιστροφή των δύο στρατιωτικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Οι συνομιλίες που έγιναν μεταξύ των δύο αρχηγών ήταν σε θετικό κλίμα. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη. Ελπίζω ότι θα έχουμε το συντομότερο την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επιστροφή των στρατιωτικών», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης και σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή οι διπλωματικές μας αρχές έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, μιλώντας στον Real Fm, ότι «έχουν δοθεί μηνύματα από την ευρωπαϊκή πλευρά» και συμπλήρωσε:

«Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν γιατί ενδιαφέρονται όλοι, και πρώτη η Ευρώπη, η οποία ψάχνει και θέλει εναλλακτικές ενεργειακές μορφές».

Ερωτηθείς για το αν έχει προγραμματιστεί το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια απάντησε αρνητικά ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πραγματοποιηθεί.

Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων ο Γιάννης Αμανατίδης τόνισε ότι «υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές για μία αμοιβαία λύση, αποδεκτή από όλους, η οποία όμως θα αντέχει στον χρόνο».

«Έχει ολοκληρωθεί από εμάς το κείμενο ως βάση συζήτησης. Το έχουμε δει στο υπουργείο Εξωτερικών, το έχει δει και ο Πρωθυπουργός και από κει και πέρα οι κινήσεις θα αποφασιστούν με τον διπλωματικό τρόπο. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα σε αυτά που έχουν συμφωνηθεί» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή