Παυλόπουλος: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

Παυλόπουλος: Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς την Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται «στο ακέραιο» το διεθνές δίκαιο, καθώς και μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης της Ελλάδας στην Κύπρο, απέναντι στα προβλήματα και τις προκλήσεις, όχι μόνο λόγω των στενών εθνικών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες αλλά γιατί η Κύπρος είναι εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι έχει χρέος να σέβεται στο ακέραιο το διεθνές δίκαιο, άρα και το δίκαιο της θάλασσας», σημείωσε ο Πρ. Παυλόπουλος προσθέτοντας ότι η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι όταν παραβιάζει το δίκαιο της θάλασσας, «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει και υποχρεώσεις που έχει απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Σημείωσε ότι οι εν λόγω παραβιάσεις «αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν η Κύπρος είναι πλήρες κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και επανέλαβε ότι όλες οι προκλήσεις «θα έρθουν σε όλα τα διεθνή fora και ιδίως στα fora της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες αρνητικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές της Τουρκίας, «εμείς δεν θα παρασυρθούμε σε ενέργειες που ενδεχομένως η Τουρκία επιθυμεί να μας οδηγήσει, ούτε αποπροσανατολιζόμαστε από τον κύριό μας στόχο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή