ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά κυβέρνησης για διγλωσσία στο θέμα των στρατιωτικών

Πυρά κατά κυβέρνησης για διγλωσσία στο θέμα των στρατιωτικών

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η νέα διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε «όμηρους» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ερχόμενος σε αντίθεση με τους «χαμηλούς τόνους» που επιχειρεί να κρατήσει ο πρωθυπουργός αλλά και κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει την προφανή αντίφαση στις εκτιμήσεις των δύο εταίρων και σημειώνει:

«Μία ημέρα αφότου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κράτηση των Ελλήνων αξιωματικών ‘σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο’,  για να δικαιολογήσει την επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τους Έλληνες αξιωματικούς “ομήρους” του τουρκικού Kράτους.

Η λέξη “όμηρος” παραπέμπει πάντα σε ανταλλάγματα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει σήμερα κι όλας να ενημερώσει τους Έλληνες τι ακριβώς συμβαίνει με τους δύο  στρατιωτικούς που έχουν προφυλακισθεί σε τουρκικές φυλακές και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν επιστρέψει στην Πατρίδα μας και τις οικογένειές τους».

Είχε προηγηθεί σχετική ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια, στην οποία ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επετέθη προσωπικά στον κ. Καμμένο γράφοντας:

«Καμμένος: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ΟΜΗΡΟΙ σε τουρκικές φυλακές.

Τι λέει γι’ αυτό ο Τσίπρας;

Ο Κοτζιάς;

Πάλι δύο γραμμές, όπως στο Σκοπιανό;

Σκέφτεται κανείς τις οικογένειες των παιδιών;

Το φρόνημα του Στρατού μας;

Σοβαρότης μηδέν…»

Η μόνη απάντηση μέχρι στιγμής από την πλευρά του κ. Καμμένου ήταν η φράση «ντροπή σου» που απηύθυνε μέσω twitter στον Β. Κικίλια….

Τη σκυτάλη των επιθέσεων κατά του Π. Καμμένου έλαβε αργότερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης που με ανάρτησή του στο twiter μιλά για επανεμφάνιση του εξαφανισμένου υπουργού.

Απαντώντας, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «όσο η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών».

Αναλυτικά η απάντηση των κυβερνητικών πηγών ανέφερε:

«Αντιλαμβανόμαστε και την άβολη θέση στην οποία έφθασε η κυρία Σπυράκη και η ΝΔ μετά το χθεσινό Βατερλό, αφού κατέρρευσε η προσπάθειά της να δημιουργήσει αντιπερισπασμό για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη της να αλλάξει την ατζέντα. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει ότι όσο επιστρατεύει τα εθνικά θέματα για την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, δεν λειτουργεί ενάντια στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα και υπονομεύει τις διαρκείς διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δύο Ελλήνων αξιωματικών».

Οι επίμαχες δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας  έγιναν  από το Βουκουρέστι ύστερα από συνάντηση που είχε ο κ. Καμμένος με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Μιχάι Φίφορ:

«Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Ελληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Αμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών», ήταν η αναφορά του κ. Καμμένου.