Ιδρύθηκε το «διεθνικό κίνημα» του Γ. Βαρουφάκη

Ιδρύθηκε το «διεθνικό κίνημα» του Γ. Βαρουφάκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νάπολη ιδρύθηκε χθες το «διεθνικό κίνημα»  το οποίο θα πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του 2019 με κύριους συντελεστές της προσπάθειας, τον Γιάνη Βαρουφάκη, του δημάρχου της ιταλικής πόλης Λουίτζι Ντε Ματζίστρις του κινήματος demA, του Μπενουά Αμόν από το γαλλικό Geneation-S και εκπροσώπους πολιτικών κινημάτων από την Δανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία.

«Η Ελπίδα πεθαίνει όταν ένας λαός πιστεύει ότι δεν έχει εναλλακτικές οδούς. Από την Νάπολη αρχίζουμε να ακολουθούμε μια νέα οδό ελπίδας η οποία αποδεικνύει στην Ευρώπη ότι υπάρχει εναλλακτική στην Ευρώπη αυτή. Μια εναλλακτική η οποία θα ενώσει Ιταλία, Γαλλία, Δανία, με ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε γυναίκες, εργαζόμενους, νέους και επιχειρηματίες», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις τόνισε ότι «από την πόλη αυτή ξεκινά μια πρόκληση ευθύνης, για μια διαφορετική Ευρώπη. Ξεκινά από την Νάπολη, η οποία αντιστέκεται και τώρα αντεπιτίθεται, υπέρ της ελευθερίας των λαών».

«Η Αριστερά ενώνει τις δυνάμεις της, για να ανακαλύψει και πάλι το αρχικό ευρωπαϊκό όραμα», τόνισε ο Γάλλος Μπενουά Αμόν. Το όνομα του νέου κινήματος, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, αναμένεται να αποφασιστεί τον ερχόμενο Μάιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή