Στη Βουλή το θέμα του ποδοσφαίρου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά και τα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς, ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, να πραγματοποιηθεί μια ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, όπου θα κληθούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Γ. Μαυρωτά προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Δ. Σεβαστάκη:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος.

Με βάση τα γεγονότα αυτά παίρνω την πρωτοβουλία να σας ζητήσω να διεξαχθεί μια έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επάρκεια ή μη της νομοθεσίας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο.

Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο.

Σας ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στη θετική σας απάντηση,

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Μαυρωτάς

Βουλευτής Αττικής»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT