ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Θετικός ο Τσίπρας στην πρόταση Θεοδωράκη για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

kyvernitikes-piges-thetikos-o-tsipras-stin-protasi-theodoraki-gia-ti-dimioyrgia-ethnikoy-symvoylioy-asfaleias-2238518

Την πρόταση του Ποταμιού για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, συζήτησαν διεξοδικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Θεοδωράκη στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Όπως τονίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά, με τον Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο κ. Θεοδωράκης είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό.