ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Ποιος εκφράζει την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος ή ο κ. Κουβέλης;

spyraki-poios-ekfrazei-tin-kyvernisi-o-k-kammenos-i-o-k-koyvelis-2239083

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη λέγοντας ότι «δεκαπέντε ημέρες μετά το σύνηθες, κατά τον πρωθυπουργό, επεισόδιο θέλω να ρωτήσω ποιος εκφράζει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο κ. Καμμένος συνώνυμος του "εξαφανισμένος" που αποκαλεί "ομήρους" τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ή ο κ. Κουβέλης που αποκαλεί "υπερτροφικό" τον λόγο του προϊσταμένου του;».

Επιπλέον η κ. Σπυράκη ρώτησε «ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση για να επιστρέψουν οι δυο Έλληνες»;

Σε ερώτηση για το τουρκικό βίντεο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών είναι βασικό συστατικό του πολιτεύματος. Η αρμοδιότητα για τους οκτώ βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενας Στόλτενμπεργκ, απάντησε ότι ο πρόεδρος ΝΔ βρίσκεται σε ΗΠΑ και θέτει μετ' επιτάσεως το θέμα της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών, και επανέλαβε την ερώτησή:

«Εμείς ρωτάμε την κυβέρνηση ποιος την εκφράζει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής του και ποιες ενέργειες έχει κάνει για να επιστρέψουν;».

Για κονδύλια που απελευθέρωσε πρόσφατα η ΕΕ προς την Τουρκία, η κ. Σπυράκη είπε ότι αυτό αφορά το θέμα των προσφύγων και είναι μέρος της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ σκέφτεται να αποχωρήσει από την Προανακριτική για τη Novartis η κ. Σπυράκη είπε ότι έχουν προκύψει μία σειρά ζητήματα. «Πραγματικά με τη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας φαίνεται ότι οι βουλευτές κάλυψαν την απόσταση από τη συκοφαντία στη γελοιότητα. Αρκεί να δούμε τη σύγκριση των μαρτυριών, οι ίδιοι ψευδομάρτυρες που κατέθεσαν ότι πήγαιναν τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου οι ίδιοι κατέθεσαν ότι υπάρχουν έγγραφα ότι ζητούσαν συνάντηση το 2014. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει» τόνισε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)