ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικήτας Κακλαμάνης: «Μερικοί ψιθυριστές τρέμουν τη σιωπή του Καραμανλή»

kaklamanis1-thumb-large-thumb-large

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του ποδοσφαίρου εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα». Παράλληλα, δεν κρύβει την ενόχλησή του για τα σενάρια που διακινούνται ακόμα και από Μέσα που πρόσκεινται στη ΝΔ και μιλούν περί διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Μαξίμου. «Μερικοί ψιθυριστές τρέμουν τη σιωπή του, γιατί το κύρος του, αντί να μειώνεται, μεγαλώνει», σημειώνει σχετικά.

Για όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου τονίζει πως «ο λόγος ανήκει στη Δικαιοσύνη, η οποία θα πρέπει να επιληφθεί τάχιστα και οι όποιες αποφάσεις της να είναι άμεσες, ώστε να μην συνεχίσει να δηλητηριάζεται η ατμόσφαιρα τόσο στην κοινωνία όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σε διάφορα μέτωπα -υπόθεση Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, Σκοπιανό κ.ά.- να υπάρχουν στην «πρώτη γραμμή» τα γεγονότα της Τούμπας…».

Στην ερώτηση αν τα εθνικά θέματα θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις υπογραμμίζει πως «στη ΝΔ έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι βάζουμε πάνω απ’ όλα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα που διανύουμε επικίνδυνα μονοπάτια, με την Τουρκία να απειλεί συνεχώς. Για εμάς προέχει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο στρατιώτες μας που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές με τη δήθεν κατηγορία περί παραβίασης των συνόρων με την Τουρκία. Προέχει να μην επιλυθεί το Σκοπιανό σε βάρος της πατρίδας μας. Προέχει να μην έχουμε καμία απρόβλεπτη αρνητική συνέπεια στη Θράκη. Γιατί οποιαδήποτε απώλεια σε εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να διορθωθεί. Δυστυχώς, εκείνο που με προβληματίζει έντονα είναι ότι βλέπω τη σημερινή κυβέρνηση να μην έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ. Αντίθετα, δεν επιδιώκει την ενότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού και τους «φίλους» μας τους Ευρωπαίους, που, αντί να απομονώνουν τον Εντομών, τον χαϊδεύουν…»

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)