ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Π. Καμμένος για υπόθεση Πάχτα

athoos-o-p-kammenos-gia-ypothesi-pachta-2239870

Αθωώθηκε από το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, για την υπόθεση της δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτα, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η υπεράσπιση του κ. Καμμένου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι δεν συνιστούσε δημόσια προτροπή, καθώς ο κ. Καμμένος είπε την επίμαχη φράση μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες. Η εισαγγελέας έκρινε ότι η φράση αυτή ήταν μεταφορική και ως εκ τούτου δεν εμπεριείχε προτροπή σε βιαιοπραγίες. Οπως ανέφερε, επρόκειτο για μια καθ’ υπερβολήν έκφραση, η οποία είχε πολιτική έννοια – αποδοκιμασία.

Ως μάρτυρας στην υπόθεση κατέθεσε και ο πρώην δήμαρχος Χρ. Πάχτας. Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι δεν έχει κλείσει η «υπόθεση Πάχτα» και ζήτησε να γίνει έρευνα για τα κονδύλια που φέρεται ότι εισέπραξε από την «Ελληνικός Χρυσός». Οπως σημείωσε, «ως δήμαρχος, ο κ. Πάχτας, απ’ αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, εισέπραξε 11.600.000 από την “Ελληνικός Χρυσός”. Γίνεται έρευνα από τη σημερινή διοίκηση του δήμου και πιστεύω κι από τη Δικαιοσύνη αργότερα, να δούμε αυτά τα χρήματα πού πήγανε».