Κουμουτσάκος: Επιπόλαια αστεία Τσίπρα για το Σκοπιανό

Κουμουτσάκος: Επιπόλαια αστεία Τσίπρα για το Σκοπιανό

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ενδεικτικό του επιπόλαιου τρόπου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα έκρινε τον διάλογο που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπιανή δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα» σημείωσε ο μιλώντας στον Σκάι ο κ. Κουμουτσάκος.

Χθες ο πρωθυπουργός ακούγοντας μία δημοσιογράφο να του απευθύνει ερώτηση εκ μέρους του «Μακεδονικού» Πρακτορείου, ευχήθηκε σε λίγους μήνες να εκπροσωπεί την… «Γκόρνα Ματσεντόνια», δηλαδή την Άνω Μακεδονία, σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι αυτό σε σημαίνει ότι ο ίδιος προκρίνει την συγκεκριμένη ονομασία. 

Σε ό,τι αφορά τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ο Κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα της Βουλγαρίας που πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα.

«Ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο. Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρατήρησε. Για τις επιθετικές τουρκικές αντιδράσεις παρατήρησε ότι «η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό».

«Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση… Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα» τόνισε.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε επίσης ότι η ΕΕ διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία πίεσης, όπως η τελωνειακή ένωση, που αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την τουρκική οικονομία. «Είναι θέμα βούλησης της ΕΕ να ασκήσει πίεση στην Τουρκία» σημείωσε.

Όσον αφορά το νέο γκάλοπ που δείχνει τη ΝΔ να διατηρεί διψήφια διαφορά, που υπερβαίνει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, εκτίμησε ότι η πορεία προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη και τόνισε ότι το κόμμα του έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή