Μπακογιάννη: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο

Μπακογιάννη: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία της για ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο και γι' αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα», σημειώνει η βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ σε συνέντευξή της στη Real news.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να επαναχαράξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας. «Στρατηγική, η οποία θα βασίζεται στα νέα δεδομένα, θα αντιμετωπίζει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και θα ενδυναμώνει τις συμμαχίες μας», υπογραμμίζει.

Σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ, η κα. Μπακογιάννη εκτιμά πως περιορίζονται οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, δηλώνει ότι το ονοματολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και σημειώνει ότι πρέπει να επιλυθεί μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, η απαλοιφή των συμβόλων και των αναφορών στα σχολεία, που καπηλεύονται την ελληνική ιστορία κ.α.

Ερωτηθείσα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά, απαντά πως «δεν είναι όμηρος κανενός», καθώς και ότι «εξελέγη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αρχηγός της ΝΔ με τη στήριξη των πολιτών και μόνο σε αυτούς οφείλει να δίνει λόγο».

Για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προετοιμάζει η ΝΔ, η βουλευτής αναφέρει ότι «θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναλειτουργήσει ελεύθερη από τα κρατικά δεσμά, θα μειώνει τους φόρους, θα φέρνει νέες επενδύσεις στη χώρα, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τα καλύτερα μυαλά που έφυγαν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT