Δρίτσας: Στόχος της Επιτροπής η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης Novartis

Δρίτσας: Στόχος της Επιτροπής η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης Novartis

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι νόμιμη υποχρέωση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης να διερευνήσει την αρμοδιότητά της, τονίζει σε δήλωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας και σημειώνει ότι η Επιτροπή εργάζεται με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, ώστε η υπόθεση Novartis να φτάσει στην πλήρη διερεύνηση και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου, ώστε να σταματήσει η απαξίωση του πολιτικού συστήματος και να επαναθεμελιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Μετά από δημοσιεύματα αλλά και την έντονη κριτική που άσκησαν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, με τις επιστολές τους οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς, Ανδρέας Λοβέρδος και 'Αδωνις Γεωργιάδης, «με απαράδεκτους μάλιστα χαρακτηρισμούς, κατά του κύρους της Επιτροπής και της νομιμότητας των ενεργειών της, τα μέλη της Επιτροπής εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της, να προβεί σε δημόσια δήλωση αποκατάστασης της πραγματικότητας και υπεράσπισης του κύρους της Επιτροπής και της αξιοπρέπειας των μελών της», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου απόψε.

«Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS συνεχίζει το έργο της μέχρι τη σύνταξη τελικού πορίσματος, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου 2018.

Η εντολή αυτή της Ολομέλειας της Βουλής δόθηκε μετά από ψηφοφορία με την οποίαν, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, εγκρίθηκε η πρόταση του συνόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η οποία σαφέστατα, μεταξύ άλλων, πρότεινε «να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να ασκήσει ή μη σχετικές διώξεις και, σε αρνητική περίπτωση, να επιβεβαιωθεί η διωκτική αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο Θοδωρής Δρίτσας και τονίζει ότι «κανείς επομένως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νόμιμη υποχρέωση της Επιτροπής να ερευνήσει την αρμοδιότητα» και συνεπώς «χλευαστικά σχόλια σε βάρος του κύρους της Επιτροπής μόνο ανεπίτρεπτη πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετούν. Πολύ περισσότερο οι απαράδεκτες ύβρεις που διατυπώθηκαν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή