Π. Καμμένος: Εγώ χαράσσω την πολιτική στο υπ. Αμυνας

Π. Καμμένος: Εγώ χαράσσω την πολιτική στο υπ. Αμυνας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιωμένος για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανέφερε (ΑΝΤ1) ότι «οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο». Ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε αναφορικά με τα σχόλια περί δύσκολης συγκατοίκησης στο ΥΠΕΘΑ με τον αναπληρωτή Φώτη Κουβέλη. «Την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Aμυνας τη χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Ελληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα κι εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα», δήλωσε σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουβέλης είχε αναφερθεί σε «υπερτροφικό λόγο» του κ. Καμμένου, αναφορικά με την επιλογή του να χαρακτηρίσει «ομήρους» τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

«Ολα ανοιχτά για το όνομα»

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας τη ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αφού προηγουμένως εκτίμησε ότι «είναι αδύνατον, με τις παρούσες πολιτικές συνθήκες στα Σκόπια, να γίνει αλλαγή του Συντάγματος, κάτι που είναι όρος της ελληνικής πλευράς». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αν όλα αυτά γίνουν, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στη Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και τη συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες».

Να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις αναφορικά με τη συνύπαρξη στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έσπευσε χθες και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Κουβέλης. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένταση στη συνεργασία μου τον υπουργό κ. Καμμένο, είναι πάρα πολύ καλή, εξαιρετικά συστηματική και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, σαν εκείνα μάλιστα που θέλουν κάποιες πλευρές από τον χώρο της αντιπολίτευσης ή και από μέσα ενημέρωσης να ανα­δεί­ξουν. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική», δήλωσε σχετικά (ΕΡΑ). Αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «ζητήθηκε η άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το ελληνορθόδοξο Πάσχα.

Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν αυτό το οποίο ζητήθηκε, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας, θα υλοποιηθεί, διότι ο Ερντογάν παραπέμπει το θέμα στην τουρκική δικαιοσύνη. Πρέπει να αναμείνουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και την ενδεχόμενη, ως προς τον προσδιορισμό της δικασίμου, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή