Hurriyet: Θέμα των «8» έθεσε ο Ερντογάν στη Βάρνα

Hurriyet: Θέμα των «8» έθεσε ο Ερντογάν στη Βάρνα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο συζητήθηκαν στην ευρωτουρκική σύνοδο στη Βάρνα, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από τη Βουλγαρία, σε συνομιλία που είχε στο αεροπλάνο με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν, όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στις συνομιλίες που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ στη Βάρνα. «Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης και πρέπει να περιμένουμε την απόφαση» σημείωσε και πρόσθεσε: «Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα και διέφυγαν στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν αφού τους το ζητήσαμε.

Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτών», σημείωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «εμείς δεν συσχετίζουμε τα δύο θέματα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή