ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Προκλητική η διασύνδεση των δύο στρατιωτικών με τους «8»

nd-proklitiki-i-diasyndesi-ton-dyo-stratiotikon-me-toys-8-2241487

«Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφού εξασφάλισε την έξωθεν καλή μαρτυρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Βάρνας, η Τουρκία έβγαλε το ευρωπαϊκό της προσωπείο και  προχώρησε σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προέβη σε έμμεση,  αλλά σαφή και προκλητική διασύνδεση του θέματος της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων έχει, ως γνωστόν, απορρίψει τελεσίδικα η ελληνική Δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Παράλληλα, η τουρκική αεροπορία  προχώρησε χθες σε  45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά της ως Kράτους – μέλους της Ε.Ε., προκειμένου να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς επιπτώσεις τη σημερινή παράνομη και αντιπαραγωγική τακτική της», υπογραμμίζει.