Τόσκας για τον 88χρονο: Εδώ δεν είναι Φαρ Ουέστ

Τόσκας για τον 88χρονο: Εδώ δεν είναι Φαρ Ουέστ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας το περιστατικό με τον 88χρονο που πυροβόλησε κατά των δύο ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

«Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να δούμε σκηνές που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας.

«Σε ότι αφορά την καλύτερη αστυνόμευση, από την 1η Μαρτίου που εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας με τις πεζές περιπολίες από 200 περίπου αστυνομικούς, έχουν γίνει 2715 έλεγχοι σε οχήματα, 4000 περίπου έλεγχοι σε πολίτες, 760 προσαγωγές και 115 συλλήψεις. Έχουν αποδώσει τα μέτρα της πέζης αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και σκεφτόμαστε να το επεκτείνουμε» τόνισε μιλώντας στον Real Fm.

Ερωτηθείς για τη βία στα γήπεδα και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο επεσήμανε: 

«Δεν μπορεί οι ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι έχουν κέρδος από τη δραστηριότητα αυτή, να χαϊδεύουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας. Δεν μπορεί να κρύβουν από πριν διάφορα πράγματα στο γήπεδο, δεν μπορεί να κάνουν πράξεις παράνομες. Δεν μπορούν να αφήνουν περιθώρια στη βία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT