ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά μέτωπα στα σύνορα της»

n-dendias-i-ellada-den-echei-tin-polyteleia-na-syntirei-polla-metopa-sta-synora-tis-2242188

«Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα στα σύνορα της» επισημαίνει, σε συνέντευξη του στην «Εφ. Συν», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι «μπορεί να αξιοποιηθεί το κεκτημένο της κυβέρνησης Καραμανλή από το Βουκουρέστι».

Προσθέτει ότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται «εξ Ανατολών της χώρας» και χαρακτηρίζει «παντελώς απαράδεκτη» τη στάση του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν. Επίσης εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως για τις συνέπειες από την στρατηγική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και για ενδεχόμενη κλιμάκωσης της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ερωτηθείς για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός Βουλής, ζητά την «πλήρη πολιτική απομόνωση της χωρίς αστερίσκους». Εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της δράσης της, οφείλεται σε συγκεκριμένη στρατηγική και ζητά αφενός επαγρύπνηση των διωκτικών αρχών για την δράση των ταγμάτων εφόδου αφετέρου ταχύτερους ρυθμούς στη δίκη της, προκειμένου να υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αν «αποτελεί εγκληματική οργάνωση».

Για την εμπλοκή του ονόματος του Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Νovartis και την ενδεχόμενη αποδοχή -από πλευρά Κ. Μητσοτάκη- της παραίτησης του από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΝΔ, ο κ Δένδιας τόνισε ότι από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες «δεν μπορεί να στηριχτεί δικονομικά κατηγορία». Για την αποδοχή ή μη της παραίτησης επισήμανε ότι η επιλογή ανήκει στις αρμοδιότητες του πρόεδρου.

Τέλος σχολιάζοντας την διατυπωθείσα κριτική ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι δέσμιος της σκληρής δεξιάς που εκφράζει η πτέρυγα του Αν Σαμαρά», υπογραμμίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει το «όλον» και σύντομα «θα είναι ένας φιλελεύθερος πρωθυπουργός».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)