Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Κοντονής: Τον Μάιο ελεύθεροι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι τόνισε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

«Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εμποδίζει αυτή την διαδικασία με την παρέλευση του 18μηνου» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξε προσφυγή της τουρκικής πλευράς προς στην ελληνική Δικαιοσύνη με το αίτημα να δικαστούν εδώ, στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα».

Σε ό,τι αφορά στο αν προλαβαίνει να γίνει από την Τουρκία κάποια παρέμβαση μέσω δικαστικής οδού, ο κ. Κοντονής είπε πως αυτό είναι ζήτημα «δικαστικών διαδικασιών» και πως ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει.

Για τις απαγωγές φερόμενων ως γκιουλενιστών από τρίτες χώρες, που αναφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα, και για το αν ως Ελλάδα φοβόμαστε αντίστοιχα περιστατικά με την απελευθέρωση των οκτώ, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «όλοι οι ευρισκόμενοι στην Ελλάδα, νόμιμα, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο», ενώ το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή και τι μέτρα θα λυθούν «βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και δεν είναι του παρόντος».

Ερωτηθείς  εάν υπάρχει η σκέψη για την παράταση της κράτησής τους, προκειμένου να προστατευθούν, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «πέραν του 18μηνου δεν μπορεί κανένας να κρατηθεί με τον τρόπο που κρατούνται αυτή τη στιγμή οι 8 αξιωματικοί» ενώ πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση «ο νόμος είναι οδηγός μας σε όλα».

«Στην Ελλάδα θα διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα όλων των πολιτών που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους», τόνισε ο κ. Κοντονής, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη απόπειρα αρπαγής των οκτώ από τουρκικές υπηρεσίες.

«Η απόπειρα και μόνο είναι ένα σοβαρό αδίκημα με βάση τον ελληνικό ποινικό κώδικα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή