Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για την άρση των ελέγχων της Γερμανίας στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

Ικανοποίηση Αβραμόπουλου για την άρση των ελέγχων της Γερμανίας στους επιβάτες πτήσεων από Ελλάδα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφαση των γερμανικών αρχών να σταματήσουν τους συστηματικούς συνοριακούς ελέγχους στα γερμανικά αεροδρόμια των επιβατών που ταξιδεύουν από την Ελλάδα, χαιρετίζει με δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Θέλω να συγχαρώ τις Γερμανικές και Ελληνικές αστυνομικες αρχές, καθώς αυτό επετεύχθη χάρη στη στενή μεταξύ τους συνεργασία. Θα έχω την ευκαιρία αύριο να συζητήσω τα επόμενα βήματα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Seehofer στο Βερολίνο» προσθέτει ο κ. Αβραμόπουλος σε δήλωσή του στο AFP.

O κ. Αβραμόπουλος μεταβαίνει αύριο στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον νέο Ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας. Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο θα συμμετάσχει επίσης σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας (Bundestag) για τη μεταρρύθμιση του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και την εσωτερική ασφάλεια.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Seehofer θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), που θα μεταδοθεί ζωντανά από το ευρωπαϊκό δορυφορικό κανάλι EbS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή