Αυστηρός ο Γιούνκερ για τους δύο στρατιωτικούς

Αυστηρός ο Γιούνκερ για τους δύο στρατιωτικούς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γελοίο» ισχυρισμό αποκάλεσε τον τουρκικό χαρακτηρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη ως απειλή για την Τουρκία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Με τη γενικότερη διαπίστωση του κ. Γιούνκερ συμφώνησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος χθες βρισκόταν στο Ευρωκοινοβούλιο τη στιγμή που ο επικεφαλής της Κομισιόν απαντούσε σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών για τα ελληνοτουρκικά.

«Οσον αφορά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αξιωματικό και υπαξιωματικό, που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, τα είπα αυτά και στη Βάρνα, παρουσία του προέδρου Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου», είπε ο κ. Γιούνκερ και προσέθεσε: «Είπαμε ότι πριν από το ορθόδοξο Πάσχα θέλαμε να απελευθερωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι γελοίο να λέμε ότι δύο Ελληνες αξιωματικοί, οι οποίοι έκαναν ένα λάθος στα σύνορα, απείλησαν την Τουρκία. Είναι γελοίο». Ο κ. Γιούνκερ παρείχε, μεταξύ άλλων, και αυτές τις απαντήσεις έπειτα από παρεμβάσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του ανεξάρτητου Νότη Μαριά. Ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε όχι μόνο θετικές δηλώσεις, «αλλά πιέσεις, πρωτοβουλίες και μέτρα, έτσι ώστε οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πολιτική και τα ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να επιστρέψουν άμεσα στην πατρίδα τους, στο ελληνικό στράτευμα και στις οικογένειές τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή