Μαυροβούνιο: Πυρά στα πόδια δέχθηκε δημοσιογράφος

Μαυροβούνιο: Πυρά στα πόδια δέχθηκε δημοσιογράφος

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας του Μαυροβουνίου διαδήλωσαν την Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για την απόπειρα δολοφονίας της δημοσιογράφου Ολιβέρα Λάκιτς, η οποία δέχθηκε χθες τα ξημερώματα πυροβολισμούς στα πόδια.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Να σταματήσει η βία» και «Για μια ζωή χωρίς φόβο», οι διαδηλωτές απαίτησαν από τις Αρχές να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης κατά της δημοσιογράφου της ανεξάρτητης καθημερινής εφημερίδας «Βιγέστι».

Η 49χρονη Λάκιτς δέχθηκε πυρά στα πόδια, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι της στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση για ολιγωρία στη διαλεύκανση σειράς επιθέσεων με στόχο δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των επιθέσεων αυτών, ξεχωρίζει μία πρώτη επίθεση με στόχο τη Λάκιτς πριν από έξι χρόνια. Ο διευθυντής της «Βιγέστι», Ζέλικο Ιβάνοβιτς, ανέφερε χθες ότι 25 επιθέσεις έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας. Ο δράστης της επίθεσης εναντίον της Λάκιτς, που είχε ξυλοκοπηθεί το 2012, συνελήφθη και προφυλακίσθηκε, για να αφεθεί εντέλει ελεύθερος λόγω «έλλειψης στοιχείων».

Υποπτες συναλλαγές

Η Λάκιτς έχει γράψει για ύποπτες συναλλαγές μελών οικογενειών κυβερνητικών αξιωματούχων με στελέχη του υποκόσμου. Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου έχει επανειλημμένως αντιμετωπίσει κατηγορίες διαφθοράς και διασυνδέσεων με το οργανωμένο έγκλημα. Το Μαυροβούνιο έγινε πέρυσι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η κυβέρνηση της Ποντγκόριτσα έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ελευθεροτυπία ενόψει της έναρξης ενταξιακής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή