Διμερή θέματα και αναβάθμιση των F-16 απασχόλησαν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Πάιατ

Διμερή θέματα και αναβάθμιση των F-16 απασχόλησαν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Πάιατ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση μισής ώρας με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρυ Πάιατ, είχε στο γραφείο του στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, τους δύο άνδρες απασχόλησαν θέματα διμερών σχέσεων όπως και η πορεία της συμφωνίας για την αναβάθμιση των F-16.

Κατά την ίδια πηγή «ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στον Αμερικανό πρέσβη ότι συμφωνεί επί της αρχής με τη συμφωνία. Ωστόσο, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για τη διαδικασία υλοποίησής της, επισημαίνοντας το πλήρες έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της Κυβέρνησης».

Τετ α τετ με Γ. Παπανδρέου

Ακολούθησε συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο δεύτερος για συναντήσεις, με αντικείμενο θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον κ. Παπανδρέου «πως την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής την φέρει αυτονοήτως η Κυβέρνηση και του ανέλυσε τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές του κ. Τσίπρα τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει, ως οφείλει, δημοσίως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή