ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντομπρόβσκις: Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Ντομπρόβσκις: Ευαίσθητη άσκηση η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαρακτήρισε «ευαίσθητη άσκηση» την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και επισήμανε ότι η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές.

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στα Νέα.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο, είναι κοινός πολιτικός στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών» εκτιμά ο κύριος Ντομπρόβσκις.

«Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» δηλώνει ο κ. Ντομπρόβσκις.

Η ελληνική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί για να μειωθούν ανεργία και χρέος, σημειώνει στο μεταξύ η εφημερίδα Die Presse σε άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα σε αναζήτηση οράματος για ένα νέο ξεκίνημα». Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι «τα σχέδια της Αθήνας είναι συγκεχυμένα με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να προσπαθεί ανταποκριθεί σε πολλές και διαφορετικές προσδοκίες.